Vlindervriendelijk tuinieren

Foto Vlindertuin Hengstdal van Duurzaam Hengstdal

Puzzeltocht vlindervriendelijk tuinieren

Tijdens het buurtfeest om 15:30 zal Jac Niessen een korte inleiding geven bij de puzzeltocht voor jong en oud over vlindervriendelijk tuinieren in onze wijk.Aansluitend kan jong en oud de wijk in met onze puzzeltocht waarop een kaart staat waarop 6 nectar leverende planten staan (1-6) en 6 waardplanten (A-F) goed voor de rupsen. Markeer op de kaart de letters en cijfers waar je de locatie van de desbetreffende vlindervriendelijke planten hebt gespot in onze wijk. Er zijn wat kleine kadootjes voor de inzenders (zolang de voorraad strekt): wat stekjes van sedum-plantjes waarop vlinderen graag komen en wat boekjes van de vlinderstichting. De puzzeltocht is ook als PDF hier te vinden.

Elk jaar organiseert WASC, de duurzaamheids-werkgroep in onze wijk wat extra aandacht voor duurzaamheid. Zo is er met buurtbewoners een gezamenlijk insectenhotel gebouwd op het plein, hebben we samen kleine insectenhotels gemaakt als ook woonkasten voor gierzwaluwen in onze wijk.

Deze keer vraagt WASC aandacht voor vlindervriendelijk tuinieren. We hebben een bloementuin op ons pleintje en een vlinderhaag, maar ook in de tuinen van de buurt zijn er planten die vriendelijk zijn voor vlinders omdat ze nectar produceren of een mooie omgeving zijn voor de rupsen waaruit de vlinders ontstaan.

De vlinderstichting heeft een gratis publicatie die men kan aanvragen via hun site.

WASC

Vlindervriendelijk tuinieren