40.000 mensen op Klimaatmars in Amsterdam

Op zondag 10 maart organiseerde Milieudefensie, de FNV, Greenpeace, Oxfam Novib, DeGoedeZaak en de Woonbond de Eerlijke Klimaatmars in Amsterdam.

“Wij gaan met zijn allen de straat op voor het klimaat. Wij willen een veilige toekomst voor onszelf en onze kinderen. Het moet en het kan anders! Onze regering moet kiezen voor échte oplossingen voor gezinnen, jongeren, kleine ondernemers en boeren. De grote vervuilers moeten eerlijk betalen. Genoeg getreuzeld. Het klimaat wacht niet”, zeggen de organisaties.

De klimaatmars eindigde op het Museumplein

“Wij zijn klaar met vage beloften en halve maatregelen en willen concrete afspraken.” De klimaatmars begon zondag 10 maart om 13:00 uur op de Dam in Amsterdam. Volgens de organisatoren als de Gemeente liepen meer dan 40.000 mensen in de Klimaatmars mee, de grootste milieu demonstratie ooit in Nederland, ondanks de continue koude regenbuien.

Youth for Climate lanceerde eerder de oproep tot een klimaatmars naar aanleiding van de actie van de Zweedse jeugdige activiste Greta Thunberg. Op meerdere dagen staakten leerlingen en studenten in België, Duitsland, Zweden en Nederland en kwamen bijeen om hun eisen te ventileren. Op 15 maart gaan overal in Europa opnieuw studenten massaal staken en de straat weer op.

Het regende helaas de hele dag
40.000 mensen op Klimaatmars in Amsterdam