Spouwmuurisolatie

IMG_1251

Woensdag 2 december 2015 lichtte in Cafe Groenewoud de Gemeente Nijmegen de Infrarood opnames toe die in de week ervoor door haar gemaakt waren als gebaar naar de deelnemers aan de Klimaatstraatfeest Actie.

De werking van infrarood is prima te zien door eerst links de aanwezigen op de foto te betrachten en vervolgens hieronder dezelfde aanwezigen, maar dan gefotografeerd door de Infra Rood camera die de Gemeente gebruikt had in de wijk. Hoe meer warmte uitgestraald werd hoe roder en uiteindelijk wit(heet) werd de kleur. Hoe koeler des te blauwer. Met geel en groen er tussen in. Er waren duidelijk geen verhitte discussies, niemand sprak onderkoeld. Maar de meesten waren wel wat beduusd wat er allemaal aan de eigen woning nog moest gebeuren om warme uitstraling te beperken.

 

bijeenkomst_FDD_2dec2015

infraroodfotohuisVia een foto van de buitenkant is meteen te zien dat waar wit licht schijnt de warmte optimaal het pand verlaat. Rood betekent ook dat de woning daar warmte lekt, vaak door een radiator op de buitenwand. Als de ramen geisoleerd zijn met dubbel glas kleuren ze blauw, er wordt geen warme uitgestraald, maar de muren er om heen wel, dus spouwmuurisolatie is dan wel zo effectief.

 

 

DSC09309 (1)Door het op laten maken van een offerte voor spouwmuurisolatie door een door u te kiezen bedrijf (bijvoorbeeld Duits isolatie (werd door de gemeente genoemd, een Nijmeegs isolatiebedrijf), Nederland Isoleert etc. ) kunt u subsidie aanvragen en samen met de andere isolerende buren korting bedingen. Belangrijk voor de subsidie is dat u deze offerte nog ontvangt voor het eind van 2015. Bij het digitaal loket van de gemeente kunt u een energiebesparings-subsidie aanvraagformulier downloaden via https://app1.nijmegen.nl/Loket. Als u dit formulier ingevuld met een geldige offerte inlevert voor 31 december 2015 bij de gemeente, dan wordt de subsidie toegekend. De subsidie bedraagt 1/3 van de totale kosten tot een maximum van 500 euro.

 

spouwmuurWat verder nog zeer interessant is, is dat na indiening van de subsidieaanvraag, nog wijzigingen mogen worden aangebracht aan de offerte, mits de soort energiebesparende maatregel niet verandert. Als we de aangevraagde offertes in het nieuwe jaar met andere buren bundelen (meld u hiervoor aan op de buurtwebsite, ivm het overzicht en het contact met de isolerende buren) dan kunnen we er bijvoorbeeld er voor kiezen om het allemaal bij Duits bedrijf te laten uitvoeren in ruil voor korting.

Aanmelden voor collectieve spouwmuurisolatie in onze wijk kan ook via: Aanmelden

Subsidie informatie brochure

Er is ook een forum-pagina over spouwmuurisolatie.