Boomspiegels opvrolijken en groenstrook onderhouden

krokus-op-de-lente

  • Met de buurt mogen we de boomspiegels (stukje direct om de bomen) beplanten. Voorwaarde is dat we eenduidige planten gebruiken; om dit te realiseren spreekt de FrisDenkDoen-groep Groen met de gemeente af welke planten worden geplant. Als vliegende start voor het plan heeft de gemeente 10.000 krokussen beschikbaar gesteld om zondag 13 december om 14:00 rond de boomspiegels te planten.
  • Indien u samen met uw buren de aaneengesloten grasstroken naast de boomspiegel ook zelf wilt onderhouden, dan gaat de FDD-groep met de gemeente in overleg om in ruil voor de besparing op gemeentelijke onderhoudskosten, de buurt in homogene beplanting te voorzien. Meld u samen met uw directe buren hier aan.
  • Gemeente Nijmegen wil vanaf 2016 meehelpen om energiecoöperaties van bewoners op te richten. Een aantal ervaringsdeskundigen op dit gebied, wonend in de buurt, zijn begonnen een buurtzonnepanelen-coöperatie te onderzoeken. Hierbij wordt gedacht aan dakoppervlak in onze omgeving. U kunt u aanmelden indien u geïnteresseerd bent.
Boomspiegels opvrolijken en groenstrook onderhouden