Ondersteun het Klimaatalarm

Op 14 maart uit het hele land weergave van klimaat alarm demonstraties

Klimaatalarm Nijmegen op 14 maart

Zonne energie ipv de oude kolencentrale

Op 14 maart (drie dagen voor de Tweede Kamerverkiezingen) vinden er in 30 Nederlandse steden, waaronder Nijmegen, manifestaties voor het klimaat plaats. Zij eisen eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid voor iedereen. Het doel is om klimaatrechtvaardigheid  thema nummer één te maken tijdens de verkiezingen!  Uiteraard houden ze daarbij rekening met de actuele Covid-19 maatregelen. Veiligheid staat voorop, iedereen kan op 14 maart veilig meedoen, op 1,5 m afstand of vanuit huis. Voor nu gaan ze ervan uit dat ze een stilstaande manifestatie op 1,5 meter afstand kunnen houden, in combinatie met een nationale livestream die mensen vanuit thuis kunnen volgen. Neem een kijkje op de website www.klimaatmars2021.nl voor meer informatie over het landelijke initiatief.

De klimaatcrisis is de grootste bedreiging van onze tijd. We moeten nu samen het roer omgooien. Blijven we kiezen voor verwoeste oogsten, dodelijke hittegolven en watertekorten? Of kiezen we voor vruchtbare grond en schoon water? De keuzes die wij maken hebben wereldwijde gevolgen. Mensen met de minste invloed op klimaatontwrichting worden het hardst getroffen.

Het moet en het kán anders! Maar een eerlijk klimaatbeleid komt er niet zomaar. Keer op keer kiest de overheid voor vervuilende bedrijven in plaats van groene alternatieven. Daarom komen ook de verschillende klimaatorganisaties van Nijmegen op 14 maart in actie. Drie dagen voor de parlementaire verkiezingen gaan we als onderdeel van het Klimaatalarm 2021 ook in Nijmegen de overheid wakker schudden. Wij eisen dat de overheid het roer omgooit en bedrijven dwingt om te verduurzamen. Alleen zo houden we onze aarde leefbaar.

De klimaatcrisis treft iedereen, maar in verschillende mate. Wij willen dat een gezond en duurzaam leven toegankelijk is voor iedereen. Die mensen die het ergst door de klimaatcrisis getroffen zijn, worden vaak juist het minst gehoord. We willen dat geslacht, religie, cultuur, afkomst, seksuele oriëntatie en financiële mogelijkheden geen drempels zijn om mee te doen aan de klimaatbeweging.

Nijmegen was Europese Groene Hoofdstad 2018; een belangrijke prestatie, maar wat nu?! Om die titel waar te maken eisen we een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid, met gezond eten, duurzaam vervoer, groene banen en goede woningen voor iedereen. Een snelle, eerlijke energietransitie in Nijmegen staat bovenaan de lijst. Daarvoor roepen we Nijmegenaren op om in maart te stemmen voor het klimaat!

Samen richten we de aandacht van de politiek op de behoeftes van de mensen uit Nijmegen en het belang van een leefbare aarde. Sta stil bij het milieu, doe mee aan het Klimaatalarm!

Klimaatalarm Nijmegen

De social media kanalen zijn: Facebook, Facebook event, Instagram, Twitter

In Nijmegen zijn 11 groepen (Milieudefensie/Milieucentrum de Broeikas, Fridays For Future, Extinction Rebellion, Internationale Socialisten, DWARS Nijmegen, ROOD Nijmegen, Radboud University Rebellion, Scientists4Future en studentengroepen: AGREEn, VSA en Food and Future) druk bezig om het Klimaatalarm op 14 maart in Nijmegen waar te maken.

Ondersteun het Klimaatalarm