Een woestijn voor bijen… (ofwel: nieuw ontwerp grasveldje)

“Voor bijen is gras een woestijn”. Om meer ecologische diversiteit te bevorderen willen we  een deel van het grasveld veranderen in een bloementuin, met inheemse bloemen.

Echter, het grasveld heeft ook een belangrijke sociale functie, die we moeten behouden.  De uitdaging is dus meer ecologische diversiteit te combineren met, zoals we dat noemen,  functiebehoud.

Kortom, het noordelijk deel wordt volledig gras en beschikbaar voor buurtevenementen. En natuurlijk om te voetballen.

Door een haag over de volle breedte wordt het veld in tweeën gedeeld. In het zuidelijke deel komt dan een bloementuin en willen we een insectenhotel plaatsen.

In het ontwerp is ook rekening gehouden met het transformatorhuisje.  De zichtlijnen op dit huisje worden vanaf de noordzijde onderbroken door de haag en vanaf de zuidzijde door het insectenhotel.

De komende weken willen we graag met buurtbewoners en met de gemeente in gesprek om te onderzoeken of er voldoende draagvlak is voor dit idee. Dus laat ons vooral weten wat je hier van vindt. Mail ons op info@wasc.nl of ga hierover met andere buurtbewoners in gesprek.

Als je het plan ook ziet zitten ga dan naar https://nijmegen.mijnwijkplan.nl en klik rechts boven op wensen en ideeën. Klik vervolgens op Galgenveld en daarbinnen op het groene vlakje op ons plein. Of ga gelijk naar ons plan via deze linkMaak een tijdelijke login aan en klik op het hartje om ons plan te steunen!

Lees het ingediende plan hier: Meer info.

 

Een woestijn voor bijen… (ofwel: nieuw ontwerp grasveldje)