Buurtfeest 14 sept 2016: the day after

Buurtfeest opnieuw in de krant!

Ons buurtfeest werd zowel in de Brug als in de Gelderlander vermeld met een foto.

Zaterdag 10 september was het zoverdsc02123

Het buurt-klimaatstraatfeest van de Antillenweg, Curaçaoweg, Surinameweg en Witsenburgselaan!

Grote opkomst en prachtig weer
En wat een opkomst: er hadden zich maar liefst zo’n 150 buurtbewoners, jong en oud, aangemeld! En de weersvoorspellingen waren optimaal. Het werd dan ook een fantastische dag om te ontmoeten, plezier te maken, te delen, te eten en te proosten op onze geweldige buurt! Klik hier voor een Foto Album.

Nóg een buurtfeest: zondag 25 september is op het Limosgrasveld het ‘Ontdek je Buur(t)’-feest. Naast voetballen met NEC, kunstworkshops, hapjes van verschillende restaurants naast het Limos en meer…, valt het feest ook nog samen met de open dag van het naastliggende AZC. Kortom, er is meer dan genoeg te ontdekken in onze achtertuin :), zie de flyer en hun Facebook pagina.

Feesttent overgedragen aan de buurt
dsc01947Het welkom was op het plein vanaf 14.30 uur. De “officiele” opening was om 15.30 uur. De klimaatprijs, de grote feesttent, werd symbolisch overgedragen aan ons allen, en we proostten gezamenlijk op onze fijne buurt met een feestelijke cocktail en/of koffie en heerlijk gebak.

Activiteiten
Vervolgens begonnen de activiteiten voor jong, en even later, ook voor oud: de kinderzeskamp, voorlichting over de duurzaamheid-successen van WASC (inclusief prijsvraag), het mini-voetbaltoernooi, het timmer- en bouwdorp, Jeu de Boules, de wijnproeverij, etc. Maar alleen gezellig je buurtgenoten ontmoeten mag vanzelfsprekend ook hoor! De drankjes zijn, zoals altijd, tegen kostprijs verkrijgbaar. Vanaf ongeveer 17.30 uur startten we de barbecue en konden de kinderen beginnen met hun pannenkoeken te bakken!

WASC prijsvraag
Vanuit de initiatieven rondom WASC lieten diverse werkgroepen zien waar zij allemaal mee bezig zijn geweest en aan welke verbeteringen voor de duurzaamheid van de wijk nog steeds iedereen kan meedoen.
Dankzij de bereidwillige samenwerking van een aantal partijen en organisaties konden we tijdens het buurtfeest ook diverse duurzaamheid-successen laten zien die onze wijk uiteindelijk tot de derde klimaatstraat van Nederland hebben gemaakt. Er was dus meer te weten te komen over zonnepanelen, hemelwater-opvang, spouwmuur-isolatie, LED-lampen en onze eigen wijkhelden! Meespelen met de WASC prijsvraag was ook mogelijk: bij de diverse initiatieven zijn vragen te beantwoorden. Voor de winnaar was er een duurzame prijs.

Klik hier voor alle goede antwoorden.

Hieronder de logo’s en links naar meewerkende organisaties en partijen:

logo-gemeente-nijmegen
De gemeente ondersteunt ons in de wijk met allerlei zaken zoals subsidies, extra informatie, overleg om zaken aan te pakken in de openbare ruimte. O.a. ook i.s.m. Jos van der Lint van het Loket Duurzaam Wonen zijn wijkbewoners zoals Jan en Theo bezig met het begeleiden van Hemelwateropvang bij diverse bewoners.
logo-wijk-helden-282-160
Onze wijk heeft haar eigen wijkhelden-team wat met enkele ouders w.o. Loed het zwerfvuil opspoort en weghaalt.
logo_WANCO-doe-het-zelf
Bij de Wanco kan men terecht voor allerlei LED-Lampen, maar men is ook bereidt met u te kijken naar welke energiebesparende taken evt. door hun uitgevoerd kunnen worden.
Woonwinkel Atrium levert diverse soorten regenzuilen om een deel van het hemelwater op te vangen. Op ons buurtfeest stonden dankzij Atrium twee exemplaren.
logo-duits-groep-bewerkt
De Firma Duits heeft al bij een tiental woningen in onze wijk spouwmuurisolatie aangebracht via een door WASC georganiseerde gemeenschappelijke offerte met wijkkorting.
logo-hellosun
Hello Sun is in de weer geweest met enkele wijkbewoners om een energie-cooperatie te organiseren. Hello Sun is ook met de NSG aan het onderzoeken of er zonnepanelen op hun dak kunnen worden geplaatst door diverse energie-cooperaties uit Nijmegen. Met de Gemeente Nijmegen gaan we in gesprek om te kijken of er niet onder de paraplu van de Gemeente een koepelorganisatie moet komen die dit soort projecten faciliteert.
logo_looijenga
Banketbakkerij-Chocolaterie Looijenga uit Nijmegen schonk geheel gratis het gebak voor ons buurtfeest!
coop_walraven
Coop Walraven gaf ons buurtfeest 50% korting op de boodschappen.
p1020813
In de Professor Schrijnenstraat is de afgelopen twee jaar hard gewerkt aan de complete renovatie van een tussenpand uit 1958 wat energiezuinig is gemaakt. Liander is gevraagd het gas te komen afkoppelen. Karla Mulder was op ons buurtfeest hun plan en uitvoering toe te lichten. Op hun website kun je in detail lezen hoe het hele project is aangepakt, uitgevoerd en wat het heeft gekost.

Vrijdag 9 september 2016 werd met vereende krachten de nieuwe feesttent opgezet. Er is een fotoverslag met instructie voor de toekomst evenals voor de op 2 juli in gebruik genomen Partytent.

Feesttenten inzetbaar voor de wijk
dsc01938IMG_0154

Buurtfeest 14 sept 2016: the day after