Spouwmuurisolatie project in de wijk gestart

DSC09312 (1)Op 11 april is de Nijmeegse firma Duits begonnen met spouwmuurisolatie bij een reeks bewoners in de wijk die m.b.v. WASC elk een eigen overeenkomst konden afsluiten met extra hoge buurtkorting. Na de eerste WASC bijeenkomst van 2 december 2015 in Cafe Groenenwoud – waar de Gemeente Nijmegen de Infrarood opnamen uit de wijk kwam toelichten en uitdelen aan deelnemers van de Klimaatstraatactie – is nu dan de spouwmuurisolatie effectief van start gegaan.

 

 

DSC09311 (1)De komende week wordt bij diverse huizen in de wijk spouwmuurisolatie aangebracht. Er worden gaten geboord in de buitenmuren waarna vervolgens de holle ruimte tussen de buiten- en binnenmuur opgevuld wordt met isolatiemateriaal. Dit bevordert de isolatie en vermindert de warmte-uitstoot van de woning. Meer warmte blijft bewaard in de woning, minder stookkosten, kortom beter voor het milieu en de portemonnee.

infraroodfotohuisMeer informatie over de spouwmuurisolatie campagne in de WASC wijk is hier te lezen.  Er is ook een forum-pagina over spouwmuurisolatie waarin u uw ervaringen kunt delen of vragen kunt stellen.

Spouwmuurisolatie project in de wijk gestart