Afscheid van Ad van der Vaart

Ad van der Vaart (1923-2019)

Onze oudste buurtbewoner is niet meer. Op 1 augustus is Ad van der Vaart thuis overleden in zijn woning aan de Witsenburgselaan. Een triest en onverwacht bericht. Bij veel buurtborrels en buurtactiviteiten was hij present en toonde veel interesse voor iedereen die hij kende en niet kende. Daarom zal bijna iedereen hem kennen of herkennen.

Hij kon ook prachtige verhalen vertellen over onze buurt waar hij al in 1948 als student woonde. Later kocht hij met zijn vrouw hun huis aan de Witsenburgselaan 12. Wellicht dus niet alleen de oudste bewoner ook de langst wonende?

Als er in de buurt iets gebeurde merkte hij dat meteen op op zijn tot voor kort dagelijkse wandelingen met zijn rollator. Toen de Gemeente de lantarenpaal voor zijn huis verving wist hij die te bemachtigen en nam die in gebruik als vlaggenmast. Maar ook mooie stukken hout of herbruikbare schroeven kregen een plekje in zijn kelder naast de vele apparaten die hij nog aan de praat hoopte te krijgen. Duurzaam was voor hem een praktisch begrip.

Uit de rouwkaart: “Na ruim 95 jaar gaf zijn lichaam het op. Zijn geest nog steeds vol van plannen. Benieuwd naar de dood, is thuis overleden onze lieve eigen wijze vader, schoonvader en opa.”

Donderdag 8 augustus 2019 is er om 11:00 uur een uitvaartdienst in de Dominicuskerk aan de Prof. Molkenboerstraat 7. Aansluitend vindt de begrafenis plaats op begraafplaats Rustoord, Postweg 60.

Afscheid van Ad van der Vaart