Groen licht voor bouw Zonnepark de Grift

Zonnepark op het terrein van de voormalige Energiecentrale in Nijmegen

Goed nieuws voor ons zonnepark: we mogen gaan bouwen! De Raad van State verklaart het hoger beroep tegen de komst van Zonnepark de Grift ongegrond. Met deze uitspraak is onze omgevingsvergunning onherroepelijk geworden. De weg voor de bouw is daarmee nu echt vrij. 

Met de bouw van het zonnepark gaan we -samen met partner Wiek-II-, zo snel mogelijk van start. Omdat er op dit moment nog geen geld bij elkaar is gebracht door leden van de coöperatie maken we gebruik van een overbruggingsfinanciering. We verwachten dat leden en donateurs vanaf december kunnen inschrijven voor Nijmeegse Zonaandelen. Als we genoeg eigen vermogen ophalen neemt Energiecoöperatie WPN in de lente van 2021 het eigendom van het zonnepark over. 

Het hoger beroep tegen Zonnepark de Grift, dat werd ingediend door een buurtbewoner, draaide om de grond waarop het zonnepark is gepland. Lees de uitspraak van de Raad van State.

Energiecoöperatie WPN

Interesse in Nijmeegse Zonaandelen? Wordt donateur van Energiecoöperatie WPN. 

Ook meedoen met Zonnepark De Grift? Dat kan! Meld je aan als donateur van Energiecoöperatie WPN. Zodra de inschrijving is geopend kun je je aanmelden voor Nijmeegse Zonaandelen. We verwachten dat de inschrijving in 2020 zal starten.

Ben je al lid van Energiecoöperatie WPN? Je ontvangt vanzelf een uitnodiging om in te schrijven voor Zonaandelen. Opnieuw aanmelden is niet nodig.

Technische weetjes

  • Aantal zonnepanelen: 17.000
  • Type: nader te bepalen
  • Totale vermogen: 4,7 MWp
  • Productie: 4,4 GWh per jaar
  • Energie voor: 1.250 huishoudens per jaar
  • Organisatie: Energiecoöperatie WPN, Wiek-II
Groen licht voor bouw Zonnepark de Grift