Bespaar met advies aan huis

Nijmegen aardgasvrij: wat betekent dat voor mij?

Heel Nederland gaat koken en het huis verwarmen op een andere energiebron. We stoppen met het gebruik van aardgas. Niet meteen, maar toch al ‘snel’. Het plan is dat de eerste Nijmeegse wijken in 2035 aardgasvrij zijn en de hele stad in 2045. Dat betekent nogal wat. En nog niet alle oplossingen zijn duidelijk. We beginnen nu samen met de voorbereidingen: wijk voor wijk. Bekijk wat u kunt doen als huurder of eigenaar van een woning of pand.

Waar kan ik energie mee besparen in of om mijn huis? Hoe pak ik dat aan? In het e-book over energie besparen krijgt u 50 tips. Maar ook een energiecoach kan u helpen. Hij of zij komt op afspraak bij u thuis. Samen kijkt u of er kansen zijn om energie (en daarmee geld) te besparen. U krijgt handige tips en een besparend cadeau. Maak snel een afspraak en start direct met energie besparen.

Stuur een e-mail naar post@energiecoachnijmegen.nl of bel met telefoonnummer: Judith Schreurs: 06-51042801, Adam Elhaj (NL en AR): 06-44378323

Let op: de energiecoach heeft geen tips en adviezen over grote aanpassingen aan het huis, zoals zonnepanelen, een warmtepomp of grote isolatiemaatregelen. Wilt u uitgebreider advies? Welke vorm voor u het meest geschikt is, is afhankelijk van uw wensen en situatie. Op deze pagina leest u meer over onze verschillende vormen van advies. 

Bekijk hier de folder van Gemeente Nijmegen over advies aan huis  door een energiecoach.

Minder energie verbruiken is heel simpel met deze besparingstips van RegionaalEnergieloket. Wist u bijvoorbeeld dat door uw thermostaat
‘s nachts op 15 graden te zetten u al tot €80 per jaar kunt besparen? Enkele voorbeelden van de vijftig tips:

  1. Voorkom onnodig stoken: Verwarm alleen ruimten waarin u op dat moment aanwezig bent en houd de tussendeuren gesloten. Zo houdt u de warmte beter vast en stookt u niet onnodig ruimtes warm die u op dat moment toch niet gebruikt. Hiermee kunt u tot wel €240 euro per jaar mee besparen.
  2. Geef de radiatoren ruimte: Zorg dat er ruimte is rondom de radiatoren zodat deze goed hun warmte kwijt kunnen. Kortom, plaats geen banken, lange gordijnen of andere voorwerpen voor de radiatoren. Hier kunt u tot wel €80 euro per jaar mee besparen.
  3. Voorkom warmteverlies: Hou de gordijnen dicht om warmteverlies te voorkomen. Zorg dat de gordijnen niet langer rijken dan de venster- bank zodat ze niet een radiator of convector bedekken.

Klik hier voor een PDF (E-book) met 50 Tips Energiebesparing door Regionaal Energieloket

Lees meer: Nijmegen Aardgasvrij

Bespaar met advies aan huis