WASC Plannen besteding klimaatstraatprijs!

Er is veel gebeurd de laatste weken; in allerlei groepjes is er overleg geweest over “hoe verder”. Tijd om de nieuwe plannen op een rij te zetten.

6x12m(2)

 

Besteding van de wel verdiende klimaatprijs
We willen het geld investeren in de aanschaf van twee tenten: een grote party-tent (6 x 12 mtr) en een kleinere zgn easy-up tent (3 x 6 mtr)
Met de aankoop is de € 1000 bijna op, maar dat ‘verdienen’ we voor het klimaatfeest en de komende buurtfeesten terug door minder kosten voor de huur.
De kleinere tent kunnen we als buurt gebruiken voor een maandelijkse buurtborrel, feestjes, etc.. Maar deze in 3 minuten opzetbare easy-up tent staat ook open om uitgeleend te worden in de buurt.
Wij denken dat dit een prima voornemen is.
Gecombineerd Buurt- en Klimaatfeest
Er komt één gecombineerd buurt- en klimaatstraatfeest dit jaar, op 10 september. Het klimaat-gedeelte zal ’s middags van 15:00-17:00 vóór het eten deels door ons worden ingevuld.
De buurtfeestcommissie heeft al gewerkt aan het programma van de hele dag, FDD Duurzaam is ook druk bezig met het brainstormen over de invulling, zie bericht Buurt- &; klimaatstraatfeest.
Formele viering prijs met de Gemeente
De buurt en de gemeente mag best even in het zonnetje gezet worden. Eigenlijk moet dit vóór 1 juli. We denken nu aan een kleinere symbolische ceremonie. Mogelijk een mooie aanleiding voor de eerste opzet van de tent(en)!
Zonnepanelen
NSG biedt aan omwonenden de mogelijkheid om zonnepanelen te laten leggen op hun vernieuwde daken. We onderzoeken of dit bewoners voor onze buurt interessant is, door in te stappen in een coöperatie en zo mede-eigenaar te worden van een of meer panelen. Lastige materie, maar wel eigenlijk een unieke kans. We houden de hele buurt op de hoogte.
 easy up
Maandborrel
We willen met de nieuwe easy-up tent een traditie starten om eenmaal per maand op ons pleintje een ongedwongen borrel te houden. De “agora-borrel”.
Iedere suggestie en vooral hulp is welkom.
BuurtBioscoop
Het zou FDD Duurzaam ontzetten leuk lijken het pleintje op zomernachten om te toveren tot bioscoop; de nieuwe tent biedt een uitstekend wit doek. Onder andere de docu over geweldige buurtinitiatieven van over de hele wereld: Tomorrow (zie trailer), staat op het verlanglijstje. (Mogelijk kunnen we samenwerken met bioscoop LUX XD)

WASC Plannen besteding klimaatstraatprijs!